• OMS_Blue_Slider.png

  Microsoft Azure Automation

  Med avancerad analys och statistik från data som redan samlats in, kommer IT Service Analytics att onvandla din data till kunskap. I kombination med dina IT-tjänster och processdata får du en omfattande verktygslåda för att hålla dig ett steg före företagets krav samtidigt som du levererar högkvalitativa IT-tjänster.

  Läs mer
 • OMS_Blue_Slider_2.png

  OpsLogix EZalert

  Samla all information i en och samma vy för att få användbara insikter. Samla effektivt in, lagra och analysera loggdata från praktiskt taget alla Windows Server- och Linux-källor.

  Läs mer

Microsoft Azure Automation

När man tittar djupare på vad IT-personalen gör kommer man ganska snart inse att vissa uppgifter återkommer gång på gång och ofta är dessa uppgifter väldigt repetitiva och kan bestå av en hel del olika steg. Saker som återkommer kan vara t.ex. att skapa en ny användare åt en nyanställd med tillhörande Offie 365-licens eller att tämma cachen på en server där övervakningen stannat av.

Dessa två exempel behöver inte i sig vara jättekrävande, dock ställer det krav på att det utförs på samma sätt varje gång för att resultatet ska se likadant ut när man tittar tillbaka på det.

Med hjälp av Azure Automation kan vi göra just detta, vi kan utan problem automatisera dessa uppgifter både lokalt men även i det publika molnet. Tack vare produktens uppbyggnad gör vi ingen skillnad på lokala resurser eller molnresurser mer än att välja var uppgiften ska köras.

Med så kallade Runbooks som i själva verket är ett flöde av aktiviteter kan vi utföra de uppgifter vi vill. När man skapar Runbooks har man tre olika val;

 • PowerShell Native
 • PowerShell Workflow
 • Graphical Runbooks

Tack vare dessa tre olika typer är det väldigt enkelt att komma igång med att bygga Runbooks och att börja automatisera bort våra återkommande uppgifter. En annan styrka med denna lösning är även att det finns ett helt ekosystem av färdiga Runbooks som skapats både av Microsoft men även av communityn som omgärdar Microsoft och deras produkter.

Azure Automation kan med fördel även nyttjas tillsammans med System Center Operations Manager för att utföra olika åtgärder baserat på olika larm som kan uppstå. Exempel på detta kan vara en agent som slutat fungera, då kan man med hjälp av en Runbook gå in på servern och rensa cachen för att servern ska börja kommunicera igen. Allt såklart helt automatiserat utan att personalen behöver göra något åt problemet.

Vi erbjuder

 • Utveckling av Runbooks
 • Analys av ständigt återkommande uppgifter
 • Utbildning för operatörer, administratörer samt utvecklare
 • Specialistkompetens
 • Införandestöd
 • Processer och rutiner
Bli kontaktad ›› Utforska mer i vår blogg