Blogg

SCOM-dagen 2017 – Återigen en stor succé

 SCOMDagen2017FeaturedBlog.jpg

 Årets SCOM-dag blev återigen en succé som innehöll mängder av nyheter inom övervakning, automatisering och analys. Vi var även detta år på Visual Arena på Lindholmen i Göteborg som vi fyllde till bredden med deltagare och sponsorer.

Återigen slog vi rekord i antal deltagare, vi var så många som 70 deltagare från 45 olika organisationer utspridda över 3 olika länder. När man även räknar in sponsorer och talare blev det totala antalet riktigt bra, hela 89 personer utspridda över 9 länder närvarade under dagen!

Sammanfattning av presentationerna:

  • Kevin Greene talade om framtidens övervakning. Han pratade om både vad som kommer i SCOM men även om nyheter i Microsoft Azure inom övervakningsområdet.
  • Comtrade talade om övervakning av F5 och Nutanix med hjälp av deras egenutvecklade Management Packs för SCOM
  • Nice talade om hur man med hjälp av deras egenutvecklade Management Packs kan övervaka Oracle-databaser och Office 365.
  • Derdack talade om hur man kan styra rätt larm till rätt gruppering i rätt tid. De visade hur detta går till med sin nya produkt SIGNL4 och flaggskeppet Enterprise Alert
  • The Backbone talade om hur man på bästa sätt kommer igång med att arbeta mot simulering av användarscenarior med deras egna lösning.
  • OpsLogix förklarade hur maskininlärning används och visade även sin produkt EZalert som bygger på detta koncept.
  • Silect med Kevin Holman talade om MP-utveckling men även om framtiden för SCOM tillsammans med en demo av den nya webkonsolen som släpps i samband med att SCOM går in i en ny uppdaterings-cykel.
  • Approved presenterade sitt nya paketerade erbjudande Digital Operations för automatiska åtgärder i det självläkande datacentret. Här visades bland annat återställning av websidor samt integration med ärendehanteringssystem.

Eventet slutade runt 16.30 men det innebar att kvällen bara börjat. Under kvällen var vi även ute på en skaldjurskryssning där vi bjöds på god mat, dryck och förstklassig underhållning. Under kvällen var vi 32 personer som var ute och roade oss tillsammans, både talare, sponsorer och deltagare.

04102017-PA040084

 

Vi kommer löpande att publicera presentationer och videoinspelningar från sessionerna som du hittar på vår hemsida.

Ämnen: Evenemang SCOM-Dagen